Петро Сохацький розповів, що багато років працював у господарствах на різних посадах та консультував їх в питаннях годівлі та технології вирощування ВРХ. Експерт зазначив, що зрозумів, що без якісної генетики питання підвищення молочної продуктивності вирішуватись не може.
Також пан Сохацький підкреслив, що кожна ферма – це бізнес, який має бути прибутковим.
«Щоб молочний бізнес приносив дохід, крім високоякісної збалансованої годівлі та технології утримання потрібні корови, які здатні реалізувати в прибуток ці витрати, які несе фермер. Це корови з високим генетичним потенціалом. Більшість фермерів про це добре знають і працюють над покращанням стада, тому на сьогоднішній продуктивність їх корів на рівні європейських країн. Але є ще дуже багато господарств, де генетика на останньому місці. Хоча, наприклад, у США на сьогоднішній день молочну продуктивність корів підвищують лише за рахунок гарного менеджменту і генетики. Питання годівлі, утримання, технології давно вирішено», – розказав Петро Сохацький.
Читати інтерв’ю повністю.