Новый молочный мир: глобальное потепление или холодная война?
31.05.2017
Джерело: The DairyNews
Регіон: Україна
Про це заявила заступник Міністра агарної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час свого виступу на 7-му спільному засіданні Координаційної ради з економічного розвитку і торгівлі України та Комітету економічного співробітництва з Україною Японської федерації бізнесу «Кейданрен», інформує The DairyNews.
 
«Об’єднання малого та середнього аграрного виробника в регіональні кластери може стати стимулюючим фактором для реалізації спільних проектів з потенційними іноземними партнерами та для залучення інвестицій», - підкреслила Ольга Трофімцева та розповіла, що відмінним прикладом у цьому напрямку сьогодні є Ізраїль, Нідерланди, Данія та інші країни, в яких поєднання аграрного виробництва, науки, освіти та інновацій дає чудові результати для всієї економіки. У цих країнах виробництво, переробка, наука, дослідження, освіта, рітейл та зелений туризм складаються в потужний економічний ланцюг.
 
«Ідея кластеру не нова, і ми не будемо вигадувати велосипед. Ми будемо використовувати найкращий досвід інших країн та залучати сильних партнерів з таких країн як Японія»,- прокоментувала заступник Міністра з питань євроінтеграції.
Також Ольга Трофімцева зазначила, що за результатами 2016 року обсяги двосторонньої торгівлі аграрною продукцією між Україною та Японією становили лише $86,5 млн. А ключовими товарами українського аграрного експорту стали зернові культури, згущене молоко та тютюн.
 
«Обсяги торгівлі є незначними, і ми маємо працювати як над збільшенням об’єму торгівлі, так і над диверсифікацією її структури. Наші країни мають ще багато цікавих ніш для поглиблення співпраці в аграрному секторі, а також для збільшення двосторонньої торгівлі. Такі українські товари, як м’ясо птиці, яйця, червоне м’ясо, інша продукція тваринного походження матимуть великий попит на рику Японії», - зауважила заступник Міністра та додала, що наразі Держпродспоживслужба України опрацьовує питання доступу м’яса птиці та яєць на ринок Японії разом з компетентними органами цієї країни.
 
За словами заступника Міністра, активна позиція з боку представників японського бізнесу, торгівельних домів на кшталт Марубені, зацікавлених в активізації імпорту до Японії певних позицій, позитивно впливатиме на відкриття ринку для низки якісних українських товарів з доданою вартістю та диверсифікації двосторонньої торгівлі.
 
Довідка: За результатами 2016 року, товарообіг аграрною продукцією між Україною та Японією становив $ 86,5 млн, з яких експорт української продукції становив $ 83,7 млн. Основні продукти українського експорту до Японії: зернові злаки – $ 36,8 млн; тютюн та вироби з нього – $45,1 млн. Імпорт японських продуктів в Україну становив $ 2,8 млн, з яких: різні харчові продукти –$ 0,48 млн; ефірні олії – $1,7 млн.

Щоб залишити коментар, авторизуйтеся

Британские сыровары возрождают традицию «крещения» сыром
01.06.2017

До свидания, второй сорт. Здравствуй, высший?

Николай Мороз, директор департамента продовольствия Министерства аграрной политики и продовольствия Украины, не так давно заявил, что в Украине могут отказаться от молока второго сорта. Вновь. The DairyNews разбирается с тем каким образом на этот раз.
Батуми глазами The DairyNews