Причини подібного явища пояснює професор сільськогосподарського факультету Латвійського сільськогосподарського університету Інгуна Гулбе. Вона пояснила, що зростання цін на молочні продукти в Латвії триває, за останні місяці подорожчало вершкове мало. І це відбувається в усьому світі.
Саме воно потрапило в світовий тренд переваг споживачів. Дані останніх наукових дослідження стали підставою для зростання популярності якісного вершкового масла. Адже зараз в моді «масло ДХІ» або топлене вершкове масло.
Це найчистіший молочний жир, позбавлених шкідливих домішок. При нагріванні до температури кипіння масло звільняється від води, молочного цукру і шкідливого для здоров’я молочного білка (лактози), що робить його придатним для харчування людей, які страждають алергією на цей продукт. Завдяки ретельному очищенню, масло взагалі не має протипоказань при помірному використанні в їжу. Але для приготування 1 кг «масла ДХІ» потрібно 2 кг звичайного, але якісного продукту.
Однак Інгуна Гулбе вважає, що в найближчому майбутньому зростання цін зупиниться. Надмірне подорожчання, незважаючи на популярність, призведе до зниження попиту.
Кейс: Как американской компании по производству продуктов питания не удалось захватить мир
Кейс: Как американской компании по производству продуктов питания не удалось захватить мир
Пять ключевых ошибок владельцев, из-за которых животноводческий бизнес становится убыточным
Щойно відбулась офіційна церемонія відкриття Східноєвропейського молочного конгресу
В преддверии открытия форума-выставки «Молочная и Мясная промышленность» руководитель